Publicerat: / Allmänt

Snack om Crohns - Kortison

Något jag inte har pratat så mycket om är alla biverkningar och andra tråkiga saker som hängt ihop med sjukdomen. Ni som inte vill läsa om detta - läs inte. Ni som vill läsa - läs, och fråga om det är något ni undrar.

Till att börja med så vet jag att många undrade och undrar varför och hur jag kunde bli så rund i ansiktet under en tid, medan min kropp var i det allra tunnaste laget. Mitt svar är: KORTISON. Kortison i en väldigt hög dos, både i tablettform och intravenöst, vilket resulterade i vattenansamlingar i ansikte,fötter,mage och fingrar. 


När jag kollade mig själv i spegeln var jag ganska van vid att se mig så rund. Jag kollade på gamla bilder på mig själv och tänkte "Vad fasen, har jag ens sett ut sådär? Det vore ju drömmen att ha ett sådant smalt ansikte". Till slut tänkte jag inte ens på att jag var rund, och jag tror inte att mina vänner heller gjorde det efter ett tag. Men när jag en dag fick höra att en bekant till mig hade sagt en riktigt oacceptabel sak om mitt runda ansikte blev jag faktiskt riktigt ledsen. Att säga en sådan sak, när hon dessutom vet varför, bevisar att det finns folk som verkligen inte har någon empati. Jag hade ju som sagt inte tänkt på det så mycket, men efter det gömde jag mitt ansikte mer och mer, och kände mig obekväm när jag umgicks med människor utöver mina närmsta vänner.

Som tur var försvann det svullna och jag kunde återgå till det normala utséendet. Men man ska inte ens behöva genomgå en sådan förändring och heller inte behöva få några dumma kommentarer om hur förjävlig man ser ut, när man inte ens kan göra något åt det. Allt detta bara för att man har en riktigt pissig sjukdom. 
 


Postat av: Mikaela

Jag måste först och fräst säga: satan vilken kämpe du är!! När jag läser dina inlägg om din sjukdom blir jag helt tagen, just därför jag inte ens kan föreställa mig vad du går igenom. Men du verkar fruktansvärt stark och jag hoppas du tar dig ur det här.Jag hejar på dig! Kramar

Svar: Åh, tack så mycket Mikaela! Vad glad jag blir av att höra det. Det är sån här ord som har gjort att jag klarat mig igenom allt! Kram på dig
lizen

2013-04-04 @ 17:58:57
http://youknowela.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo