Publicerat: / Allmänt

Snack om Crohns - Inget blod, men svett och tårar
Jag skrev fel när jag sa att jag aldrig grät.
Jag grät en gång under min sjukdomsperiod och det var dagen då vi skulle göra ett försök med Adacolumn. Man skulle kunna säga att adacolumn är som en slags dialys - man renar blodet från dumma bakterier. Till detta behövdes det två venkatetrar i vardera armveck så blodet kunde åka ut och sedan in igen, och det kanske inte låter så svårt att fixa det. Men på mig som hade sönderstuckna kärl var det en riktigt kamp. 

Under min vistelse på sjukhuset i december blev jag nästan aldrig stucken. Sköterskorna undvek det helst då dem aldrig lyckades få ut något blod från mig. Men när kvinnan med maskinen från Lund kom till mig sa hon att vi dessutom var tvungna att ha lite grövre nålar och ett bra kärl. Tjena, det kommer aldrig gå. Och som jag trodde så gick det inte. Efter 6-7 försök inom loppet av en timme var jag alldeles svettig och grät av smärta för gud vad ont det gjorde när koksaltet sprutades in och kom ut i blodet. Det bildades små bullar och massor av blåmärken och gjorde så jag knappt kunde röra mig, haha. Jag kan nog inte peka på ett enda ställe som jag inte har blivit stucken på. Svårt att förklara för er som inte vet hur det fungerar, men det kanske räcker med att säga ordet smärta så vet ni. 

Efter det kom en narkosläkare in till mig och skulle försöka. "Inga problem, detta fixar vi på nolltid" sa han. Efter en timma låg jag och väntade på att bli sövd för att kunna få två venkatetrar, för när man sövs vidgar blodkärlen upp sig så det är lättare att hitta rätt. Den proceduren gick jag igenom fyra gånger och därmed kunde jag få adacolumnbehandling fyra gånger. Sen tröttnade dem och satte in en central venkateter istället. Det är venkateter som dem sätter in i ett stort kärl vid nyckelbenet. Den gjorde så att jag inte behövde bli mer stucken, och jag fick även en CVK de två gångerna jag var på sjukhuset i somras också. 

Behandlingen hjälpte dock inte, och det var då det bestämdes att jag skulle opereras. Postat av: Åsa

Vilken kämpe du är Liza!!

Svar: Tack Åsa!
lizen

2013-04-06 @ 21:17:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo